29. září 2013

RECEPT: Čoko-kokosový mugcake

Zdravíčko!

Dnes jsem tu s receptem na jednu super snídani/dezert/svačinu, jak jen chcete :) Hrnkových koláčků neboli mugcakeů není nikdy dost a dají se udělat na milion způsobů z milionů ingrediencí (ok, asi ne z milionů, ale možností je prostě hodně :D). Navíc je příprava rychlá, stejně tak pečení v mikrovlnce, člověk nemusí dělat celý plech nějaké buchty, kterou pak jí ještě týden a u které hrozí, že si půjde ještě pro jeden kousek a pak ještě pro jeden a pak rovnou pro celou řadu :D

Když o tom tak přemýšlím, nevím, jak mugcake vlastně nejlíp nazvat česky. Přijde mi, že překlad "koláček do hrnečku" je moc krkolomný a divný, ale něco zkrátka z angličtiny nepřeložíte, aniž by to neznělo debilně :D Kdyby se to mělo přeložit doslova, byl by to asi hrnkodort, hrnkobuchta, šálkodort nebo, s použitím jejich tolik oblíbených spojování slov, hrnkoláč, šálkoláč, hrnkort, hrndort, šálkort, hrnkuchta... (ehm, radši ne :D). Kdyby někoho napadlo lepší pojmenování, sem s ním! :D Já se rozhodla zatím zůstat anglického názvu mugcake. No a tady je další krasavec do sbírky!

ČOKO-KOKOSOVÝ MUGCAKE

Ingredience:
  • 1,5 lžíce kokosové moučky
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 lžíce čokoládového proteinu (nemusí být)
  • 1 lžíce mandlové/ovesné/celozrnné mouky
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1/2 banánu (cca 60 g)
  • 1 lžíce stévie nebo jiného libovolného sladidla
  • 2-3 lžíce mléka
  • 1 vaječný bílek
  • 1 lžička prdopeče

Postup:
Nejprve si rozmačkáme asi půlku banánu vidličkou. Pak přidáme všechno ostatní, vymícháme dohladka a těsto nalijeme do vyššího hrnečku. Pečeme v mikrovlnce 1-2 minuty a hlídáme, aby těsto nepřeteklo. Podáváme, s čím je nám libo (arašídové máslo, ovoce, kokosové mléko, bílý jogurt...).


Jak vidíte, tenhle krasavec je podáván se zbytkem banánu a lžičkou máslíčka navrch a byl luxusní :) Ještě mám jednu radu: Pokud ráno spěcháte, je dobré si ty suché ingredience připravit večer předem, ráno už jen přihodíte zbytek "mokrých" a než se obléknete nebo tak, máte hotovou snídani :)
Pokud by někoho zajímaly nutriční hodnoty, samotný koláček bez "oblohy" :D vyjde na:

244 kcal / 1021 kJ
13,7 g bílkovin
23,6 g sacharidů, z toho 9,9 g cukrů
9,7 g tuků, z toho 1,2 g NMK

Přeji dobrou chuť! :)
A. G.  ッ

P.S. Trochu jsem googlila a zjistila, že na mugcakecích si už dělá byznys i Dr. Oetker :D


7 komentářů:

  1. prdopeč je stejně vtipnej název :D no, já tomu říkám buchetka z mikrovlnky :D už jsem ji dlouho neměla, není nic jednoduššího než do hrnku plácnout pár ingrediencí a "ohřát", třikrát hurá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prdopeč používáme odjakživa doma, stejně jako "panaprd" :D Buchetka z mikrovlnky taky dobrá!

      Vymazat
  2. Jeeejda, to je super recept, to si určite urobím. :D Osobne som nikdy nejedla "hrnčekový koláč", ani neviem prečo, keď je to také rýchle. :D Inak máš veľmi pekný blog, sledujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus ;)) A děkuji, také sleduji! :)

      Vymazat
  3. Nice post...I like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    OdpovědětVymazat
  4. Thank you so much for the follow.
    Follow you back on bloglovin.
    Lovely greets from germany ;-)

    OdpovědětVymazat

Ráda odpovím na jakýkoli váš názor, připomínku či dotaz. Pochvaly mě potěší a kritika je občas taky třeba :)
Díky,
P. ッ

© 2012-2016 by Papush