16. června 2013

RECEPTY: V hlavní roli tortilla!

Přeji krásnou neděli!

Dneska to bude receptový (nebo spíš takový tipový :D) článek, a sice s mými oblíbenými tortillovými kombinacemi. Objevila jsem nedávno celozrnné tortilly v Albertu a od té doby je mám pořád doma :D Mám je hrozně ráda, můžete na ně plácnout cokoli a máte oběd či večeři raz dva. Jde z nich udělat pizza, wrap, jdou udělat i nasladko, prostě universal food :)) Navíc sou zdravé a výborné!

Takže tady je pár mých oblíbených variací:

TORTILLA S KUŘECÍM MASEM, AVOKÁDEM A GRILOVANOU PAPRIKOU

Ingredience na tortillu:
  • kuřecí ňadro dle vašich potřeb :D
  • 1/2 avokáda
  • 1/2 větší červené papriky
  • lžíci bílého jogurtu
  • lžičku dijonské hořčice
  • citronovou šťávu
  • sůl, pepř, bylinky na kuře dle chuti
Postup:
Já osobně mám radši tortillu opečenou v troubě, takže jako první předehřívám troubu tak na 180°C. Pokud nechcete, tak ji opékat nemusíte ;) Nakrájíme si papriku a dáme ji na pečící papír a šoupneme spolu s tortillou do trouby na maximálně 15 minut. Mezitím si nakrájíme avokádo a smícháme dresink z hořčice a bílého jogurtu. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme (výborné je třeba kuře 7 bylin nebo grilovací koření) a opečeme na pánvičce z obou stran. Pak vytáhneme tortillu a papriku. Placku si potřeme dresinkem, poklademe paprikou, nakrájeným kuřecím a avokádem, které pak zakápneme trochou citronové šťávy. Jednoduché, rychlé, delikátní :))


TORTILLA S AVOKÁDEM, ZELENINOU A BALKÁNEM

Ingredience na tortillu:
  • 1/2 avokáda
  • rajčátka
  • hrst ledového salátu
  • 1/2 cukety
  • 1 plátek Šumavského eidamu
  • lžička ricotty
  • cca 30 g balkánského sýra
  • koření dle chuti
Postup:
Předehřejeme troubu a na tortillu poklademe oloupanou cuketu nakrájenou na plátky a na ní nastrouháme Eidam. Dáme zapéct na cca 15 minut. Mezitím si nakrájíme zeleninu a sýr. Pak už jen vytáhneme, rozetřeme po tortille ricottu, naskládáme zeleninu, okořeníme (např. italskými bylinkami) a dlabeme :)


TORTILLA S COTTAGEM A AVOKÁDEM

Ingredience na tortillu:
  • 1/2 avokáda
  • rajčátka
  • 1/2 kelímku cottage
  • 1/2 cukety
  • 1 plátek Šumavského eidamu
  • koření dle chuti
Postup je stejný jako výše. Myslím, že tuhle jsem zrovna dělala k večeři :)


TORTILLA PO ITALSKU

Ingredience na tortillu:
  • kuřecí maso dle potřeby
  • lžička olivového oleje
  • 1/2 cukety
  • strouhaný parmazán
  • rajčátka
  • hrst ledového salátu
  • lžíce ricotty
  • bazalka, italské bylinky, sůl, pepř
Postup:
Na tortillu poklademe cuketu a posypeme ji parmezánem. Dáme do předehřáté trouby na 10-15 minut. Nakrájené maso si dopředu naložíme do olivového oleje, bazalky a soli, minimálně na půl hodiny do lednice. Pak si ho jen hodíme na pánev a opečeme. Nakrájíme zeleninu, vyndáme tortilu, tu pomažeme ricottou, nandáme na ni zeleninu a maso a je hotovo :)


Víceméně jsou ty tortilly na stejném principu, jen jsem chtěla přihodit do tortillových nápadů nějaké ty nové, které jsem si oblíbila. Musím říct, že dresink z hořčice a jogurtu/ricotty se mi opravdu osvědčil a je výborný i jen tak do salátu, takže určitě doporučuji :))

Jak máte rádi tortilly vy? Máte nějaký zaručený recept? Když tak přihoďte nápad do ringu :))

Zatím se (s)mějte, užívejte počasí venku a nezapomeňte si dneska dát na pár minut nohy nahoru! :D

A. G. 

9 komentářů:

  1. přesně, já to prostě neumím, vždycky to dám na nejvyšší stupeň opékat, ale ono se to má dělat pomalu, mě nebaví čekání, takže to dopadne vždy takhle na kaši :D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky! :) Já mám ráda tortillu s kukuřicí, fazolemi a salsou z rajčat :) a na sladko s lučinou/jogurtem, banánem a medem:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) S fazolemi mě to ještě nenapadlo, díky za tip :)) Jinak na sladko mi to moc nejede právě :D

      Vymazat
  3. Já si dělám tortily/placičky z kukuřičné mouky a k tomu guacamole, salsu a kuře:) Bezkonkurenční kombinace:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to musím vyzkoušet, guacamole miluju :))

      Vymazat
  4. ty tortilly nebalíš?:) supr tipy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. balím jen syrové, když jsou opečené, tak už pak moc zabalit nejdou právě :/ :D

      Vymazat
  5. super recepty, miluju tortillu! Ale ještě lepší je ta gifka :D

    OdpovědětVymazat

Ráda odpovím na jakýkoli váš názor, připomínku či dotaz. Pochvaly mě potěší a kritika je občas taky třeba :)
Díky,
P. ッ

© 2012-2016 by Papush