19. dubna 2014

RECEPT: Rychlá šmakounová dobrota


Přeji Vám krásné sobotní odpoledne!


Mám dneska takový děsně líný odpočinkový den a jelikož jsem dlouho neexperimentovala v kuchyni, chtělo se mi vyzkoušet nějaký nový recept, o který se s vámi teď hned musím nutně podělit :D Už dávno jsem chtěla vyzkoušet něco z meruňkového Šmakouna, ale pořád jsem mu nedůvěřovala a teprve dneska u mě dostal šanci. Poprvé jsem ho totiž viděla "v akci" u téhle slečny na Facebooku, tak jsem ho v týdnu koupila a odhodlala jsem se taky!



K pokoukání to teda není nic moc, ale je to výborný :) Recept jsem si půjčila od výše zmíněné/odkázané Adenike a trochu poupravila.

RYCHLÁ ŠMAKOUNOVÁ DOBROTA
(jestli vás pro to napadá nějaký lepší název, sem s ním, mě nic "chytřejšího" nenapadlo :D)

Ingredience:
  • 2 plátky meruňkového Šmakouna
  • ovesné vločky (podle toho, kolik chcete sacharidů, já dala 30g)
  • meruňky (sušené, ale nejlepší budou čerstvé, já použila 5 ks BIO sušených)
  • vanilka nebo vanilkový extrakt
  • sladidlo dle chutí (stévie, med, javorový sirup...)
  • 1 kostička vysokoprocentní čokolády (10g)
  • půlka vaničky tvarohu (125g)
  • kokosové mléko (kápla jsem tam 2 lžičky = cca 20 ml)

Jak jsem to provedla:
Když chce člověk vyfotit sérii fotek a sluníčko si z něj dělá p*del :D
  1. Do misky jsem vložila 2 plátky Šmakouna a zasypala vločkami.
  2. Meruňky jsem si nakrájela na pidi kousíčky a povařila s trochou vody, stévií a vanilkou asi 5 minut v kastrůlku. 
  3. Tímhle "sosem" jsem pak polila vločky a Šmakouna a posypala to pěkně nasekanou hořkou čokoládou (dala jsem si dvě kostičky, dneska si můžu dát víc tuků :D).
  4. Pak jsem misku dala na 2 minuty do mikrovlnky na 600W.
  5. Mezitím jsem si umíchala tvaroh s trochou kokosového mléka, který jsem pak přidala navrch.
  6. Ozdobila jsem zbytkem čokolády a meruněk. Jo a taky kouskem máty, tu si teď pěstuju jako svou jedinou kytku, co mám doma, takže jsem na ni pyšná :D
A tak jsem si, prosím, vytvořila meruňkovo-šmakounové nebe :D




V kalorických tabulkách to vypadá takhle:

~ 36 g bílkovin ~
~ 43 g sacharidů (z toho 8 g cukrů) ~
~ 11 g tuků (z toho 4 g NMK) ~
1816 kj / 434 kcal ~

Musela jsem si ten život nějak osladit, že jo :) Dneska to bylo moje druhé jídlo po cardiu, takže jsem si ho zasloužila :D Samozřejmě můžete množství všeho upravit podle své potřeby či chuti, ještě něco přidat, nebo použít místo vloček třeba piškoty. Bude to výborné i jako snídaně :)
Příště zkusím ty vločky předem namočit, aby nebyly tak suché, nebo vyvařit meruňky s více vody, aby se vločky pořádně nasákly. A stoprocentně by to bylo ještě lepší s čerstvými nebo mraženými meruňkami. Každopádně pro meruňkový Šmakoun palec hore! Těším se na další čáry máry s ním :D

Užívejte zbytek dne, já se jdu zas válet činit k mým seriálovým restům!

A. G. ッ

9 komentářů:

  1. taky leníme:) tvoje dobrota vypadá dobře, měla jsem jen obyč. šmakouna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, leníme, zasloužíme si to :) :D Já právě zatím měla taky jen klasického a nevěřila jsem, že to může být dobrý i takhle nasladko :)

      Vymazat
    2. v Lídlu mají teď v akci samý nový příchutě rittersportek!:)

      Vymazat
  2. Tak tenhle recept vypadá skvěle! Nejdřív jsem se upřímně zhrozila, protože spojení šmakoun - dobrota mi nikdy neseděla :D Ochutnala jsem ho jednou a prostě...ne. Nicméně tomu meruňkovému bych ráda dala šanci :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to super! Šmakouna jsem zatím měla jen toho bez příchuti a moc mi teda nejel, ale možná mu dám druhou šanci a sáhnu tentokrát po meruňkovém :))

    OdpovědětVymazat
  4. šmakouna jsem měla asi 2x v životě,ale mám radši maso a u něj zůstanu. I když šmakoun je hodně variabilní :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to opravdu lahodně!:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Něco podobného dělá mamka, místo meruněk přidá ananas a vynechá čokoládu, ale v podstatě jde o to stejné. Super nápad, jen tak mezi námi. Já ananas nerada, takže mi více vyhovuje tvoje verze. :-D

    OdpovědětVymazat

Ráda odpovím na jakýkoli váš názor, připomínku či dotaz. Pochvaly mě potěší a kritika je občas taky třeba :)
Díky,
P. ッ

© 2012-2016 by Papush