13. října 2013

RECEPT: Brokolicové placičky

Zdravíčko všichni!


Uf, tenhle hrozný, příšerný, děsný, DĚSNÝ!!! týden je za mnou a konečně mám taky čas sem něčím přispět. Se začínající školou a velkým přepadovým auditem v práci se toho na můj vkus nějak moc nahromadilo a jsem ráda, že jsem mentálně a fyzicky v pořádku (i když jen tak tak) :D V uplynulých cca 10 dnech jsem totiž jela na plné obrátky od 6 do 20 hodin, pak jsem padla vyčerpaná do postele a byla jsem ráda, že jsem ráda, ještě k tomu mám za sebou dnešní den plný rodinných radovánek. Z té druhé stránky to zas je úspěch, že jsem přežila, a taky se to snad odrazí na výplatní pásce :D A protože jsem teď nakoupila hodně brokolice v akci, udělala jsem si na dnešek a vlastně i na zítra k večeři tyto úžasné placičky, o jejichž tajemství se s vámi teď musím podělit :)


Ať si kdo chce co chce říká, brokolice je skvělá a univerzální zelenina. Dá se z ní udělat prakticky všechno, od placiček, přes polévku, přílohu, zapékanou, obalovanou až po saláty a omáčky. Miluju ji ve všem a vždycky a dokonce svou brokolicí k obědu odpuzuji některé spolupracovníky a kdysi dávno mě neměli rádi ani spolubydlící na koleji, že jsem jim tam s tím prý pořád zamořovala kuchyň :D Všem se dostává vždycky stejná odpověď, že maj smůlu, protože mi to chutná :D Takže tady máte recept, zamořování vzduchu vařenou brokolicí ZDAR!

BROKOLICOVÉ PLACIČKY

Ingredience na 2-3 porce:
  • 2 vejce
  • 1 celá brokolice
  • cca 300 ml mléka (dolít dle potřeby)
  • 3-4 stroužky česneku
  • nějaká celozrnná/oříšková mouka dle potřeby
  • dle chuti: šunka, sýr, koření (sůl, pepř, majoránka, tymián, rozmarýn, oregano, vegeta... Fantazii se meze nekladou :))

Postup:
Brokolici si nakrájíme na růžičky, omyjeme a uvaříme v páře do změknutí (asi 5 minut). Poté ji rozemeleme v mlýnku na maso, nebo prostě rozšťoucháme (v mixéru by pustila šťávu). Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky přidáme k brokolici, z bílků ušleháme sníh a také přidáme do misky. Nastrouháme česnek, můžeme přidat i sýr a na pánvičce si osmahneme šunku. Pak všechno promícháme. Podle potřeby přidáme mléko a mouku (zkoušela jsem s celozrnnou a mandlovou a musím říct, že mandlová je v placičkách fakt výborná!). Poté osolíme a okořeníme (určitě doporučuji tymián, oregano nebo rozmarýn, s majoránkou z toho máte pak takové falešné bramboráky, čili brokolicáky :D) a opékáme na vymazané pánvičce dozlatova z obou stran. Můžeme podávat samotné nebo i jako přílohu, záleží na vás. 
Dobrou chuť! :)

Tak a teď jdu dohnat nějaké seriály, co jsem za posledních 14 dní zameškala a jdu se konečně pořádně vyspat! Ještě si teda naplánuju workouts a budu příští týden pořádně makat, YES! 8)
Mějte pěkný zbytek večera a dobrou noc :))

A. G. ッ

3 komentáře:

  1. Je to tady nějaké nové. :)) Moc hezké!
    Placičky bych si hned dala. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, díky moc, Kriss! :) Určitě vyzkoušej :))

      Vymazat
  2. nechci dělat reklamu, ale dneska jsem je měl v jídelně v globusu a byli vynikající!

    OdpovědětVymazat

Ráda odpovím na jakýkoli váš názor, připomínku či dotaz. Pochvaly mě potěší a kritika je občas taky třeba :)
Díky,
P. ッ

© 2012-2017 by Papush