12. července 2013

Jak jsem šla na InBody a odcházela o 20 kilo lehčí

Zdravím vás, milí blogoví lidé!

Název článku vám jistě napoví, že se s vámi dneska podělím o svou zkušenost s měřením na InBody přístroji a k tomu taky s konzultací s výživovou poradkyní. Výsledky mi dopadly o dost jinak, než jsem předpokládala, a taky stále bojuji s pocitem, jestli jsem udělala dobrou věc, nicméně za zkušenost to stálo a snad stát bude (taky jsem si tam ještě ke všemu zapomněla hodinky, sakra :D). Pokud vás tedy zajímá, jak jsem dopadla, račte čísti dále, přátelé :)

JAK JSEM SE K TOMU VŮBEC PŘIMĚLA? 
Inu, bála jsem se po tom dlouhém zkouškovém, kdy jsem jedla jako čuňátko a nestíhala se pořádně hýbat, stoupnout na váhu, ale jelikož kolem sebe vídám poslední dobou jednu větší motivaci než druhou, rozhodla jsem se, že prostě udělám zásadní krok a zjistím, jak na tom jsem, jak je na tom mé tělo, co dělám a nedělám špatně a podobně. Netušila jsem, že mi to ovšem změní celý přístup k tomu, jak žiju a co dělám.

VÝSLEDKY
Tady můžete pozorovat výsledky měření. Tak nějak mám na těle o 10 kilo víc tuku, než bych měla, a naopak mi 2 kila svalů chybí. Taky mám nějakým způsobem dost nevyvážené tělo, jednu nohu i ruku silnější než tu druhou a hodně slabý trup. Říkala jsem si, jak je to možné, když cvičím jako blázen. No, ukázalo se, že toho dělám opravdu dost špatně.

Tuku opravdu dosti...
Bazál i síla hodná kojence

KONZULTACE

Takže, hlavní věc, co dělám špatně: MÁLO JÍDLA, MOC CVIČENÍ, MOC STRESU. Ano, 5x týdně cvičit hodinu je prý moc, navíc když člověk spálí za tu hodinu kolem 500 kcal, někdy i víc. Jíst sice nad bazál, ale nedostatečně, je taky špatné. Tím totiž dosahuju toho, že tělo pálí při cvičení místo tuku svaly a taky toho, že když pak sním něco navíc, tělo si to okamžitě uloží do zásoby. Další věcí je, že mám dost hektický režim, aspoň podle paní poradkyně, takže bych měla polevit a víc odpočívat. Taky jsem se dozvěděla, že je špatně, když snídám třeba až hodinu poté, co vstanu, že by se mělo snídat ASAP po probuzení. Jinak prý jde vidět, že se v téhle oblasti vyznám :D Což je mi ale na nic, když se podle toho neřídím, že jo... Hlavně mám pořád v hlavě někde ten hlas, co říká: ,,Nejez tak moc", nebo: ,,Mazej cvičit!" Ještě když to člověka baví, protože se u toho uklidí, plus když vidí, jak kolem něj všichni sportují jak blázen... To jsem si teda říkala i o paní poradkyni, protože měla krásně vytvarované ruce a byla teda úžasně štíhlá, nicméně pak z ní vypadlo, že chodí cvičit do posilovny 2x týdně tak na hodinu a že má dvě děti. Celkem věc k zamyšlení...


NÁSLEDUJÍCÍ 3 MĚSÍCE
Když jsem pak poradkyni převyprávěla svou story o anorexii, přejídání, o svém denním programu apod., bylo na ní vidět, že se jí to fakt dotklo nebo nevím, jak si to vysvětlit. Nabídla mi, že mě klidně vezme do programu, že mě i napíše jako teenagera, protože ti to mají za poloviční cenu, a že by mi s tím ráda pomohla. Byla fakt hrozně milá, nevypadalo to, že by ze mně chtěla jen vytáhnout prachy, nebo tak :D Chvíli jsem o tom přemýšlela, ale pak jsem na to kývla. Za 2000,- teď tedy budu mít nad sebou bič :D Dostanu jídelníčky přímo podle toho, co dělám, kde nakupuji a tak, tréninkový plán, podporu po celou dobu, během toho půjdu ještě 4krát na měření a na konzultace. Jsem na to docela zvědavá, hubnout 10 kilo tuku a nabírat aspoň 2 kila svalů bude dřina jak blázen. Nicméně teď mám prázdniny a konečně čas i na sebe, tak proč do toho nejít, každá zkušenost se hodí :) Takže v následujících měsících budete svědky mých zážitků s režimem podle nutriční terapeutky! :D


Teď si mám týden zapisovat, co všechno sním a vypiju, tak se snažím dodržovat, co mi bylo doporučeno, a pak se to rozjede. Docela se těším, že bude zas nějaká změna, hlavně doufám, že k lepšímu :)

Dělám to pro zdraví, pro lepší pocit ve vlastním těle, pro sebe :))

Tak, to by bylo asi vše.
Přeji vám krásný víkend!

A. G.  

6 komentářů:

  1. Wow to máš nějaké super inbody. Já mám docela jednodušší a méně obsáhlý protokol.. :( S tím cvičením se mi to nezdá 5x týdně sice moc..ale asi je to jinak když zde hraje roli stres a bývallá anorexie a jiné problémy, tak to může být jinak. Každopádně přeji abys to hezky v klidu srovnala. A příští výsledky budou určitě lepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. já myslela, že u nás je in body v češtině :D já jsem na tom sice nebyla (ale chci), ale i tak poznám, že mám jednu nohu silnější a jednu ruku silnější než tu druhou, prostě větší a menší svaly no :/ u těch nohou to mám proto, že mám jednu nohu delší.. tak to si teda měla krutej režim, co tu tak píšeš není se čemu divit, ale taky jsem dělala dřív spoustu chyb, chybama se člověk učí, teď už ti to snad půjde :)

    OdpovědětVymazat
  3. Držím pěsti, ať se ti daří.
    Takové rady přijdou vždycky vhod, takže věřím tomu, že se s tím popereš! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Je super, že jsi na to měření šla. A ještě víc se mi líbí, že jdeš odhodlaně do toho, abys to změnila :) Určitě informuj o tom, jak se ti změnilo cvičení i jídelníček. Je fakt, že méně je někdy více. Ovšem zase toho cvičení nemůže být až moc málo. Je těžké najít tu správnou hranici no. Taky mám někdy tendence to přehánět a pak se snažím krotit. Držím palce v tvém snažení! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, moc děkuju za podporu :) Určitě budu dávat vědět, jak mi to jde! Ale už teď se stresuju z toho, že si musim to jídlo zapisovat, tak jsem na to teda zvědavá :D

    OdpovědětVymazat
  6. To je hustý, já předpokládám, že bych měla podobné výsledky, ale je to tím, že hodně jít a necvičím, pak je to pochopitelné :D

    OdpovědětVymazat

Ráda odpovím na jakýkoli váš názor, připomínku či dotaz. Pochvaly mě potěší a kritika je občas taky třeba :)
Díky,
P. ッ

© 2012-2017 by Papush