Dneska to bude receptový (nebo spíš takový tipový :D) článek, a sice s mými oblíbenými tortillovými kombinacemi. Objevila jsem nedávno celozrnné tortilly v Albertu a od té doby je mám pořád doma :D Mám je hrozně ráda, můžete na ně plácnout cokoli a máte oběd či večeři raz dva. Jde z nich udělat pizza, wrap, jdou udělat i nasladko, prostě universal food :)) Navíc sou zdravé a výborné!
Takže tady je pár mých oblíbených variací:
TORTILLA S KUŘECÍM MASEM, AVOKÁDEM A GRILOVANOU PAPRIKOU
Ingredience na tortillu:
- kuřecí ňadro dle vašich potřeb :D
- 1/2 avokáda
- 1/2 větší červené papriky
- lžíci bílého jogurtu
- lžičku dijonské hořčice
- citronovou šťávu
- sůl, pepř, bylinky na kuře dle chuti
Postup:
Já osobně mám radši tortillu opečenou v troubě, takže jako první předehřívám troubu tak na 180°C. Pokud nechcete, tak ji opékat nemusíte ;) Nakrájíme si papriku a dáme ji na pečící papír a šoupneme spolu s tortillou do trouby na maximálně 15 minut. Mezitím si nakrájíme avokádo a smícháme dresink z hořčice a bílého jogurtu. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme (výborné je třeba kuře 7 bylin nebo grilovací koření) a opečeme na pánvičce z obou stran. Pak vytáhneme tortillu a papriku. Placku si potřeme dresinkem, poklademe paprikou, nakrájeným kuřecím a avokádem, které pak zakápneme trochou citronové šťávy. Jednoduché, rychlé, delikátní :))
TORTILLA S AVOKÁDEM, ZELENINOU A BALKÁNEM
Ingredience na tortillu:
- 1/2 avokáda
- rajčátka
- hrst ledového salátu
- 1/2 cukety
- 1 plátek Šumavského eidamu
- lžička ricotty
- cca 30 g balkánského sýra
- koření dle chuti
Postup:
Předehřejeme troubu a na tortillu poklademe oloupanou cuketu nakrájenou na plátky a na ní nastrouháme Eidam. Dáme zapéct na cca 15 minut. Mezitím si nakrájíme zeleninu a sýr. Pak už jen vytáhneme, rozetřeme po tortille ricottu, naskládáme zeleninu, okořeníme (např. italskými bylinkami) a dlabeme :)
TORTILLA S COTTAGEM A AVOKÁDEM
Ingredience na tortillu:
- 1/2 avokáda
- rajčátka
- 1/2 kelímku cottage
- 1/2 cukety
- 1 plátek Šumavského eidamu
- koření dle chuti
Postup je stejný jako výše. Myslím, že tuhle jsem zrovna dělala k večeři :)
TORTILLA PO ITALSKU
Ingredience na tortillu:
- kuřecí maso dle potřeby
- lžička olivového oleje
- 1/2 cukety
- strouhaný parmazán
- rajčátka
- hrst ledového salátu
- lžíce ricotty
- bazalka, italské bylinky, sůl, pepř
Postup:
Zatím se (s)mějte, užívejte počasí venku a nezapomeňte si dneska dát na pár minut nohy nahoru! :D
A. G. ッ
Na tortillu poklademe cuketu a posypeme ji parmezánem. Dáme do předehřáté trouby na 10-15 minut. Nakrájené maso si dopředu naložíme do olivového oleje, bazalky a soli, minimálně na půl hodiny do lednice. Pak si ho jen hodíme na pánev a opečeme. Nakrájíme zeleninu, vyndáme tortilu, tu pomažeme ricottou, nandáme na ni zeleninu a maso a je hotovo :)
Víceméně jsou ty tortilly na stejném principu, jen jsem chtěla přihodit do tortillových nápadů nějaké ty nové, které jsem si oblíbila. Musím říct, že dresink z hořčice a jogurtu/ricotty se mi opravdu osvědčil a je výborný i jen tak do salátu, takže určitě doporučuji :))
Jak máte rádi tortilly vy? Máte nějaký zaručený recept? Když tak přihoďte nápad do ringu :))
Zatím se (s)mějte, užívejte počasí venku a nezapomeňte si dneska dát na pár minut nohy nahoru! :D
A. G. ッ
přesně, já to prostě neumím, vždycky to dám na nejvyšší stupeň opékat, ale ono se to má dělat pomalu, mě nebaví čekání, takže to dopadne vždy takhle na kaši :D
OdpovědětVymazatjsem úplně stejný případ :D
VymazatMoc hezké fotky! :) Já mám ráda tortillu s kukuřicí, fazolemi a salsou z rajčat :) a na sladko s lučinou/jogurtem, banánem a medem:D
OdpovědětVymazatDěkuju :) S fazolemi mě to ještě nenapadlo, díky za tip :)) Jinak na sladko mi to moc nejede právě :D
VymazatJá si dělám tortily/placičky z kukuřičné mouky a k tomu guacamole, salsu a kuře:) Bezkonkurenční kombinace:)
OdpovědětVymazatTak to musím vyzkoušet, guacamole miluju :))
Vymazatty tortilly nebalíš?:) supr tipy!
OdpovědětVymazatbalím jen syrové, když jsou opečené, tak už pak moc zabalit nejdou právě :/ :D
Vymazatsuper recepty, miluju tortillu! Ale ještě lepší je ta gifka :D
OdpovědětVymazat